Езда в планината

Your Reservation
Check In
Night
Check Out
Rooms
Room 1
Adults
Children

Езда в планината

На седло в Западните Родопи

Как да прекараме три различни почивни дни във Велинград, България…

Открийте красотата на околностите на Велинград на седло.

Вземете с Вашите семейство и приятели и тръгвайте към Велинград, където въздухът е чист и свеж, истинско удоволствие за любителите на природата и тези, които искат да избягат от стреса на големия град.

Представете си как ще прекарате 3 дни в една от най-прекрасните планини в Източна Европа – Родопа планина.

Освен ако не сте запознати с Велинград и околностите, би било трудно да планирате Вашия престой. Ние работим за това да Ви осигурим идеи за пътувания и специални пакети с разнообразие от пролетни и летни развлечения, за да се възползвате от типа престой.

За да Ви помогнем да си представите този престой ние Ви предлагаме следния план-график за три дни, в който са включени част от възможностите за пълноценна и луксозна почивка с включен половин дневна езда в региона на град Велинград и Западните Родопи.

Пакетът е подходящ и за вашите гости от чужбина.

Вила Вучев е само на Ваше разположение – други гости не се допускат

Свържете се с нас и ние ще изготвим оферта за Вас.

Ден първи

След 14.00 часа. Пристигане във Вила Вучев
При пристигане ще бъдете посрещнати от милите домакини на Вила Вучев. Те ще Ви покажат удобствата и ще Ви помогнат да се настаните в избраната от Вас стая.
14.30 часа. Освежаващи напитки за посрещане 
След настаняването във Вила Вучев нашите любезни домакини ще Ви посрещнат сизстудено качествено бяло вино, освежаващи напитки и плато сезонни плодове сервирани в трапезарията или на терасата в градината.
15.00 часа. Почивка и плаж в двора на Вила Вучев
Насладете се на прекрасните пролетни или летни следобеди във вътрешния двор на вилата. Приятно аранжираните тревни площи с разнообразни цветя и храстчета,топлият басейн и шезлонгите около него ще бъдат добро начало на един незабравим престой във Вила Вучев. Изстуденото бяло вино, бира и безалкохолни напитки ще допринесат за Вашето откъсване от стреса на големия град. Плажът и дворът са изцяло на ваше разположение, тъй като по време на вашия престой няма да има други гости.
17.30 – 19.30 часа. Разходка в центъра на град Велинград 
Време за разходка и опознаване на централната част на град Велинград.
20.00 часа. Вечеря на свещи с вина от подбрани реколти 
Домакините на вила Вучев Ви очакват с подредена маса на двора за вечеря, приготвена от екологично чисти и подбрани продукти от региона. Украсения със свещи двор и пламъка от газовата камина ще придадат допълнителна атмосфера на градината. Към вечерята сме включили две бутилки червено вино и една бутилка маркова ракия.
22.00 часа. Питие пред камината
Опитайте чаша червено вино до пламъка на камината в градината на Вила Вучев. Възползвайте се от удобствата на вилата, за да се подготвите пълноценно за следващия разнообразен ден.

Ден втори

За гостите на Вила Вучев участващи в ездата

7.00 часа. Закуска във вилата
Вашата закуска ще бъде готова и ще Ви очаква, като тя включва:
Чай, кафе, мин вода, сокове, кисело мляко,4-5 вида сладка от горски плодове, сирене, натурален пчелен мед, домашна баница/палачинки/домашни мекици/пържени филийки/ по Ваш избор и други вкусотии.
8.00 часа. Разходка на кон с опитен водач – инструктор из дебрите на Родопа планина. 
Съвместна организация с конна база „Сивек“-Велинград.
Обучението, инструктажа и ездата са под контрола на квалифициран инструктор.Конете са селектирани така, че да задоволяват желанията на всички категории ездачи – от начинаещи през напреднали до опитни ездачи. Конна база „Сивек“ осигурява пълна екипировка за езда: каска, гамаши, нагайка и дъждобран и предлага задължителна застраховка на всички участници в ездата.
Уникалното местоположение на конна база „СИВЕК“ предлага възможности законна езда и фото езда ,на която ще можете да се любувате на невероятни гледки по маршрути сред Западните Родопи.
13.00 часа. Пикник в планината
Ще подготвим за Вас пикник при определен заслон в гората. Салати, домашно приготвени сандвичи, плато колбаси, сезонни плодове ще Ви очакват за лек обяд. Ще доставим за Вас изстудени бира и освежаващи напитки.
14.00 ч Прибиране във Вила Вучев

За гостите на Вила Вучев не участващи в ездата

6.00 часа. Закуска във вилата 
Вашата обилна закуска ще бъде готова и ще Ви очаква, като тя включва:
Чай, кафе, мин вода, сокове, кисело мляко,4-5 вида сладка от горски плодове, сирене, натурален пчелен мед, домашна баница/палачинки/домашни мекици/пържени филийки/ по Ваш избор и други вкусотии.
10.00 часа. Разходка в планината
Направете тонизираща пешеходна разходка в гората над Вила Вучев. По пътя ще разгледате параклисите Св. Георги и Св. Никола и ще се насладите на кристално чиста изворна вода.
12.00 часа. Пикник в планината – (нещо невъзможно в големия град)
ще подготвим за Вас при заслона на параклис Св. Георги. Салати, домашно приготвени сандвичи, плато колбаси, сезонни плодове ще Ви очакват за лек обяд. Ще доставим за Вас изстудени бира и безалкохолни напитки.
Съвместна програма на всички гости на Вила Вучев
13.30 часа. Плаж във Вила Вучев
Топлият басейн, сауна с джакузи и частен масаж (при заявка) във вилата ще Ви възстановят след прехода в планината. Бяло изстудено естествено пенливо вино и сезонни плодове са сервирани на двора.
17.30 часа. Следобеден чай 
Вила Вучев ще Ви предложи следобеден чай, който включва пресни сладкиши и богата селекция от чай и кафе.
18.00 часа. Разходка до квартал Чепино
Разгледайте езерото Клептуза-емблемата на Велинград
Най-големият карстов извор в България – Клептуза – се намира на десния бряг на Чепинска река, до планинския склон в квартал Чепино, Велинград. Водата от извора пълни две красиви изкуствени езера, които са сред най-популярните места за почивка и отмора сред гостите и жителите на курортния град. В езерото имаводни колелета, а около него има красив парк и няколко кафета и ресторанта.Параклис „Св Петка“ е над езерата на няколко минути пеш.
19.00 часа. Картинг 
Посетете картинг пистата във Велинград
Картинг писта Велинград е с много интересна и изключително технична конфигурация. Трасето е под формата на осморка и се пресича с мост и тунелче. Общата дължина е 400 метра и има възможност за добавяне или премахване на един от шиканите. Пистата може да се кара и в двете посоки, а асфалтовото покритие е перфектно.
На пистата ще имате на разположение 3 вида картове – 200 кубически сантиметра с мощност 6,5 конски сили, 270 кубически сантиметра с мощност 9 конски сили, както и детски картове за най-малките фенове на картинг спорта!
20.30 часа. Вечеря на свещи с вина от подбрани реколти 
Домакините на вила Вучев Ви очакват с подредена маса на двора за вечеря. Менюто ще включва прясно уловена риба от гостите и/или прясна пъстърва на скара от рибарника на езерото Клептуза. . Украсения със свещи двор и пламъка от газовата камина ще придадат допълнителна атмосфера на градината. Към вечерята сме включили две бутилки червено вино и една бутилка маркова ракия.
22.00 часа. Питие пред камината
Опитайте чаша червено вино до пламъка на камината в градината на Вила Вучев. Възползвайте се от удобствата на вилата, за да се подготвите пълноценно за следващия разнообразен ден.

Ден трети

8.00 часа. Закуска във вилата
Вашата обилна закуска ще бъде готова и ще Ви очаква, като тя включва:
Чай, кафе, мин вода, сокове, кисело мляко,4-5 вида сладка от горски плодове, сирене, натурален пчелен мед, домашна баница/палачинки/домашни мекици/пържени филийки/ по Ваш избор и други вкусотии.
10.00 часа. Екскурзия до село Дорково:
-Средновековната крепост Цепина с музея към нея.
Първото писмено сведение за крепостта Цепина е от 1220 г. Това е една дарствена грамота (сигилий) на деспот Алексий Слав, дадена на манастира “Св.Богородица” в гр. Мелник. Съхранява се във Ватопедския манастир на Атон (Света Гора). В нея Алексий Слав пише, че имал за седалище отначало Цепина, а после Мелник.
Плиоценския парк –пет милиона години назад във времето-изгубения свят на мастодонтите.
Църква „Св Пророк Илия“ в село Дорково
12.30 часа. Обяд във Вила Вучев
В двора на вилата ще Ви очаква сервиран лек обяд приготвен от екологично чистии подбрани продукти от региона.
13.30 часа. Отписване от Вила Вучев и отпътуване

Допълнително Велинград предлага и разнообразни развлечения като:
Спа услуги, посещение на минерални бани, риболов, езда в планината с водач, организиране на лов (според сезона), тенис на корт, планинско колоездене, картинг, стрелба с лък, посещения на исторически и културни забележителности, винен туризъм, посещение на пещера Лепеница, тракийски светилища и много други.
Ще се радваме да Ви помогнем предварително да си уговорите колкото се може повече от тези развлечения.
Осведомете ни как бихме могли да Ви бъдем от помощ да превърнете Вашето въображение в реалност.
При заявка ние от Вила Вучев ще организираме за Вас трансфери от/до летище София (120 лева в посока за до 8 гости) или друга желана дестинация. Имаме на разположение шофьори говорещи и английски и два нови и модерни пътнически микробуси с по осем места всеки.