Чаена листа

Чаена листа във "Вила Вучев"

Чаят с марка Dammann е с история от над 3 века. Началото се поставя от краля Слънце Луи XIV още през 1692 г. по време на неговото управление. Век и половина по-късно братята Pierre и Robert Dammann купуват компанията Derode, която търгува с чай и ванилия в Батавската република (тогавашна Нидерландия) и така възобновяват дейността, започната от Луи XIV, продължаваща и до днес.

Така този чай става извсетен като един от най-качествените черни чайове в цял свят.

Вкусът му е приятен и ненатрапчив, но със сигурност – запомнящ се. Не бихте го сбъркали с друг.

  

Ahmad Tea of London се основава на знанията и опита, придобити от семейните традиции на три поколения във всички области на търговията с чай – от плантациите до смесването и опаковането. Ahmad Tea е синоним на най-добрия чай. Компанията е създадена с убеждението, че репутация им трябва да се основава на качеството на чая. Ангажиментът към качеството остава и до днес. То е отразено в имиджа, брандирането и опаковането на цялата продуктова гама на Ahmad Tea, което води до продажби в повече от осемдесет страни, простиращи се на шест континента.

За пръв път чаят достига бреговете на Европа през XVI в., но високата му цена дълго време го прави достъпен само за аристокрацията. Едва 3 века по-късно средната класа опознава екзотичната напитка благодарение на хора като Сър Томас Липтън, който през 1893 г. основава фирма за пакетиране на чай в Ню Джърси и така започва да го популяризира. Шотландецът лично пътува до Цейлон (сега Шри Ланка), за да селектира едни от най-добрите чайове, отглеждани в далечния Изток. 100 г. по-късно Lipton разполага със собствени чаени рафинерии в Азия и Африка и предлага повече от 100 разновидности чай с контролиран произход и качество.

 

Фирма Биопрограма ЕАД е основана през 1993 г. в София, България. Нейният изпълнителен директор е  бивш председател на Българската Асоциация на Билкарите и Гъбарите. Към настоящия момент Биопрограма е водещ производител на чай, и е сред основните производители на пакетирани билки за аптечната мрежа в България. Освен това Фирмата е един от най-големите български износители на билки, сушени плодове, подправки и лечебни растения за фармацевтичната, козметичната и хранително-вкусовата промишленост в западна Европа и САЩ.